2015. november 19., csütörtök

la joie de vivre - 10 gondolat, hogy megszabadulj aggódalmaidtól

kép:femcafe.hu
Gondolkozz és cselekedj vidáman és boldog leszel! Harcoljunk boldogságunkért mindennap vidám és előrevivő gondolatokkal.

1. Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: "a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát". A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

2.Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy fogadom el a családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodom hozzájuk.

3.Csak ma törödni fogok a testemmel. Megdolgoztatom,vigyázok rá,táplálom,nem élek vele vissza,és nem hanyagolom el,hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

4.Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olasok valamit, ami erőfeszítést,gondolkodást és figyelmet kíván.

5.Csak ma edzeni fogom a lelkem háromfle módon; jót teszek valakivel, és titokban tartom. Megcsinálok legalább két dolgot, amihez nincs kedvem, ahogy William James mondja,csak az edzés kedvéért.

kép:hotdog.hu

6.Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogy csak tudok,csinosan öltözöm, halkan szólok,udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dícsérettel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

7.Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni,nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani.Tizenkét órán át képes vagyok megtenni olyan dolgokat,amelyeket egy életen át képtelen lennék.

8.Csak ma programot készítek. Leírom,mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be,de meglesz. Ez megszabadít két nyűtől, a sietségtől és a bizonytalanságtól.


9.Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok.Ebben a fél órában pozitív dolgokra gondolok, hogy távol maradjak egy kicsit a napi gondjaimtól.

10.Csak ma nem fogok félni,főleg attól nem félek, hogy boldog legyek, élvezzem a szépet, szeressek és higgyem,hogy akiket szeretek, viszontszeretnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése