2016. november 19., szombat

Óriási cirkusz az Anna and the Barbies lemezbemutatóján

fotó: Ambrus László
 November 17-én és 18-án az eddigi legizgalmasabb koncertjét láthatta az Anna and the Barbie tábora. Az Utópia turné utolsó állomásának a Fővárosi Nagycirkusz adott otthont, ahol a különleges helyszínnek köszönhetően egy óriási rock-cirkusz előadást láthattunk.

fotó: Ambrus László
Az Anna and the Barbies zenekar szokásához híven egy újabb meglepő, extrém, érzelmi és gondolati szinten nem kicsit provokatív, megdöbbentő-meghökkentő eseményre invitálta közönségét. Szerkesztőségünk a 2. előadáson vett részt, de csak ámultunk és bámultunk. Az Anna and the Barbies egy olyan elképesztően profi 2 órás showt rakott össze, hogy itthon és külföldön is sokan megirigyelnék.



Aki ismeri a zenekart az tudja, hogy Anna fejében mindig valami extrém produkció áll össze. Sőt az Utópia koncertsorozat 6 állomásán mindig kapott a közönség egy kis ízelítőt a végső előadásból, amelynek végeredménye a Nagycirkuszban állt össze. A különleges helyszín tökéletesen passzolt a zenekar stílusához.

fotó: Ambrus László

fotó: Ambrus László
A koncert iszonyú fantasztikus és látványos volt. Annát például mikor épp fejjel lefelé húzták fel a manézsban vagy valamilyen akrobata mutatványt adott elő, még akkor is tisztán énekelt. (szerk.-pedig így iszonyú nehéz énekelni). A fellépésen felcsendültek új dalok is a hamarosan megjelenő Utópia lemezről,de természetesen helyet kaptak a korábbi nagy slágerek is mint például a Márti dala, Ünnepélyesen fogadom vagy a Szabadesés című szám. Mindemellett a cirkuszi fellépők reflektáltak a zenei előadásra: láthattunk levegő rúdszámot, voltak ámulatba ejtő artisták, erőemelők és táncosok. A nagykoncertet akusztikus minikoncert is gazdagította. Az est fényét még a különleges ruhaköltemények is emelték. A sztárvendég pedig a nemzet csótánya, Nagy Feró volt, aki igazi Anna and the Barbies stílusba maszkírozta magát.  Az előtérben pedig Anna korábbi szuperextrém fellépő ruháit láthatta a publikum.

fotó: Ambrus László
Ugyan a közönség ezúttal csak üllő jegyeket tudott váltani a helyszín adottságai miatt, mégis olyan hangulatot csinált a zenekar, hogy egyszerűen nem lehetett ülve maradni. Az énekesnő folyamatos interakcióban volt a közönséggel. Szokásához híven megölelgette, megnyalogatta, megénekeltette a rajongóit, méghozzá testközelből, ugyanis a közönség soraiba is felmászott. A rajongók lelkesedéséből sem volt hiány. A közönség örömmel asszisztált az előadáshoz. Például sokan "bohócos" bohém sminkben érkeztek a koncertre. Ráadásul mikor Anna a közönséghez kimászott nem győztek betelni vele. Akadt olyan is, aki vetkőzni kezdett. Sőt néhány néző önállósította magát és bemászott a színpadra is.

Fotók:Facebook
Ugyanakkor nem érdemes kiemelni egyetlen produkciót sem, mert az első perctől az utolsóig lövellték az energiát és folyamatosan ámulatba ejtettek mindenkit a produkciók. Ez a két óra se perc alatt elrepült. Legszívesebben most vissza mennénk az időben, hogy újra átéljük ezt az élményt!


fotó:Boros Györgyi
A zárás igazi finálé volt, hiszen Anna lehívta a közönséget a porondra és egy emberként ugrált és énekelt mindenki torkaszakadtából a banda Nyuszika című slágerét. Azt adták, amit vártunk a bandától, hatalmas pörgést és energiát. 

Az Utópia album sajnos még nem készült el, de a zenekar azt ígéri karácsonykor már a kezünkben tarthatjuk a 7. nagylemezt. Csak győzzük kivárni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése